söndag 2 oktober 2016

Flygvapnet 90 år med Anki Albertsson

Flygvapnet 90 år med Anki Albertsson

Var: Berwaldhallen, Stockholm


När: 2/10 2016


Ålder och sånt spelar rakt ingen roll för vi har ej satt några gränser - Gå upp och pröva dina vingar.


När flygvapnet firar 90 år med en jubileumskonsert tar man hjälp av arméns musikkår och Anki Albertsson för att sjunga och spela sig igenom en rad av de förnämligaste sångerna på temat flyget genom historien och vi får höra klassiker som Gå upp och pröva dina vingar tillsammans med Basker blå och en av ABBAs mer kända låtar, The winner takes it all.


Jag har alltid tyckt att bra musik gör sig mycket bättre med symfoni orkester och liknande och det gäller i synnerhet när de spelas i Berwaldhallen och dess fantastiska akustik. Man njuter av många välsjungna och välspelade pärlor och kan inte låta bli att få en viss nostalgisk känsla när man samtidigt avnjuter grunderna i den svenska flyghistorien med fokus på flygvapnet och dess personal.


Man kan inte låta bli att undra över hur riktigt bra musikalmusik skulle låta i detta sällskap och vad de skulle kunna göra av till exempel West Side story eller varför inte Miss Saigon i konsert version? Det borde kunna bli magiskt bra och en rent förtrollande kombination.


Anki Albertsson (Mamma Mia - The Party) är dagens solist och hon gör en lysande sånginsats på alla håll. Jag minns med värme hennes framförande av The Winner takes it all på svenska och Upp och pröva dina vingar.


Dessa militärkonserter återkommer med viss regelbundenhet och är oftast näst intill gratis vilket är ett riktigt kap med tanke på den storslagna musiken och professionella sång man får om man tar sig tid att spendera ett par timmar i en av Sveriges främsta musiksalonger - Berwaldhallen. Rekommenderas varmt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar