söndag 30 oktober 2016

Leif

Leif

Var: Lilla scenen, Kulturhuset Stadsteatern
När: 29/10 2016 (Förpremiär)


Vem är Leif? Leif - Galenskaparna o aftershave (Film).


Leif Andrée är numera en välkänd skådespelare med roller i allt från De tre musketörerna till Ladykillers under rocken. Men hans barndom var långt ifrån lika framgångsrik och trots en spirande karriär som simmare fanns det många sprickor i fasaden att berätta om i denna monologföreställning på stadsteatern.


Leif blir en gripande och berörande berättelse om maskrosbarns liv i folkhemmet Sverige och blandar glädjeämnen tillsammans med sorgsamma minnen på ett sätt som håller publiken på halster genom hela berättelsen. Det är i grunden en gripande och delvis smärtsam berättelse som kräver full koncentration av publiken samtidigt som det ger en stor insikt i en uppväxt man trots allt är glad att det inte är ens egen.


Däremot är man som åskådare ändå imponerad över att Leif trots denna uppväxt, eller kanske rent av tack vare denna uppväxt, har blivit en sådan framgångsrik skådespelare och vänlig människa som han trots allt är.


På det hela taget en varm, gripande och minnesvärd berättelse som jag varmt rekommenderar alla som är det minsta intresserade av vad det är som gör oss människor till dem vi är och vilka upplevelser många bär med sig inombords.


Varmt tack för en underhållande och sevärd föreställning - Leif!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar