lördag 22 oktober 2016

Rock of 80´s


Rock of 80`s

Var: Globen, Stockholm

När: 21/10 2016

I was born this way! – De tre musketörerna

Det här är en föreställning som ger mig som musikalälskare en märklig känsla av att ha sett detta förut när hela scenografin I Rock of 80´s verkar tagen direkt från musikalen Rock of Ages som gick på China teatern för ett par år sedan. Även många av artisterna med Bruno Mitsogiannis och Peter Johansson i spetsen var med där och om jag inte ser helt fel använder de i många fall sina gamla kostymer därifrån. Det är nu kanske inte så märkligt eftersom de är på samma klubb som denna musikal utspelar sig på i Los Angeles och de lirar rock från samma årtionde som denna utspelar sig i men man kan ändå inte låta bli att undra något över hur det är med rättighetsfrågor i detta fall?

Låturvalet är bra gjort och tilltalar även mig som kanske inte är den största hårdrocksfansen som finns vilket innebär att alla hårdrocksfans därute borde älska detta av hela sitt hjärta. Bandet leds av i detta sammanhang inte helt okända Kee Marcello och med i ensemblen återfinns även Thomas Vikström och Joakim Cans vilka sköter musiken med den äran även om ljudvolymen kanske är i högsta laget för känsliga – öronproppar rekomenderas varmt. Men detta till trots sitter jag ändå och nynnar med i många örhängen från förr och man imponeras av Kees förmåga att hantera guran.

Konferencier för kvällen är Per Andersson och han sköter mycket av mellansnacket som bygger på de klassiska rockdevisen ”Sex, drugs and rockandroll!” vilket mer än väl återspeglas i den roliga och underhållande dialogen, även om jag kanske inte hade fokuserat lika mycket på att hitta på väl klitchiga artistnamn åt artisterna.

Denna föreställning som är ute på riksomfattande turné rekomenderas varmt till alla som gillar taktfast rockandroll när den är som bäst ledd av ett band som inte går av för hackor ens när en av ensemblen får för sig att lira en av sina Deathmetall låtar eller när Per Andersson släpar in två Ukuleles på scenen. Det bllr ändå så ösigt detkan bli i en föreställning som kör på i 180.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar