fredag 21 oktober 2016

Miss Saigon 25th Aniversary (Movie)

Miss Saigon 25th Aniversary (Movie)

Var: Scandinavia filmstad, Mall Of Scandinavia - Stockholm


När: 20/10 206 (Filmvisning)


Min plats är här - Jag stannar med er - Les Miserablés


Jag var till en början lite skeptiskt och undrade om en filmvisning av en musikal inspelad i London för ett par år sedan kunde ge samma magiska live upplevelse som att sitta och se denna föreställning på plats i teatern och jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad av Miss Saigon. Det var stundtals så att man rentav glömde bort att man satt i en svensk biograf och att man inte såg skådespelarna sjunga där och då.


I denna inspelning har man på ett magnifikt sätt utnyttjat kamerans förmåga att gå nära skådespelarna och visa detaljer i deras agerande men utan att det för den skull är övertydligt att det är "teaterskådespeleri" man ser och det är en svår balansgång som tyder på en ovanligt begåvad regissör. Det är helt enkelt så nära livekänslan man kan komma på en svensk biograf och det lovar gott om SF tänker fortsätta visa musikalfilmer.


Castingen av denna musikal är enormt bra och det känns som att man inför detta jubileum har tagit fram allt vad London förmår av världstjärnor kapabla att delta i denna uppsättning. Jag hittar inte en svag punkt och framförallt Kim och Enginern får stående ovationer för sina rollprestationer.


På det hela taget är Miss Saigon sina 25 år till trots en mycket aktuell musikal som har bäring på många frågor vi brottas med dagligdags och det vore i det närmaste tjänstefel av teatrarna att inte sätta upp denna här i Stockholm framöver. För även om det Vietnamkrig den tar avstamp i börjar sjunka ner i minnets dimmor är alla motsättningar och händelseförlopp aktuella i konflikter som Syrien och med många invandrande människor från både Syrien och andra delar av Asien borde det inte vara några problem att hitta talangfulla artister i de olika vietnamesiska rollerna som denna musikal kräver.


Gå och se - Ni blir inte besvikna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar