måndag 28 november 2016

Hair tagning 3

Hair tagning 3

Var: Boulewardteatern, Stockholm
När: 26/11 2016  (Sista föreställningen)


Let the sunshine in! - Hair


Hair är en av de musikaler som tål att ses många gånger och tredje besöket på Robin Karlssons uppsättning gav definitivt mersmak även om det samtidigt är en smula vemodigt att veta att det antagligen är många års väntan till nästa besök på denna favorit.


För Hair har mycket av det jag älskar mest med Cats och är dessutom en av få musikaler där man får se nästan alla skådespelarna klä av sig nakna på scenen. Nakenhet är ett tveeggat svärd ur dramatisk synpunkt och det är sällan avklädda skådespelare på scenen tillför något mer än "ögongodis" vilket gör att detta grepp enbart bör tas till när det passar och är det någon musikal nakenhet känns helt rätt är det just Hair. Detta eftersom Hair har många teman med bäring på nakenhet och rätten att själv bestämma över sin kropp och sin kärlek. Det ger en helt enkelt en unik touch som i stort sätt bara funkar här och ingen annanstans - Just för att Hair är Hair.


Hair är också en musikal som funkar osedvanligt bra på de små teatrarna där man fokuserar mer på det grundläggande teaterarbetet än överdådig teknik eftersom dansen och sångerna är i fokus mer än roterande scener och flygande artister. Vilket mer än väl visar att god teater oftast inte behöver en massa scenografiska "trolleritrick" för att vara en magisk teaterupplevelse. Vilket kan vara värt att tänka på i en tid när scentekniken kan hjälpa en regissör att förverkliga i stort sätt allt som går att tänka ut på en teaterscen.


Varmt tack till alla inblandande för tre underbara besök och många trevliga pratstunder efteråt med ett par repliker som jag kommer att minnas länge och som visar att man är på Hair och ingen annanstans. Dessutom var det extra kul att se den nya "Fuck Trump" skylten som tillkommit under protestscenen - Oavsett vad man tycker om Trump visar det att Sveriges skådespelare bryr sig om och ser vad som händer ute i stora vida världen och det värmer en varm anhängare av mångkultur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar