lördag 10 december 2016

Stjärnjul


Stjärnjul

Var: Filadelfiakyrkan, Stockholm

När: 9/12 – 2016 (Genrep)

Kanske hade jag inget val, bara viljan att finnas kvar? Gabriellas Sång.

Stjärnjul är ett årligen återkommande arrangemang i Filadelfiakyrkan arrangerat av körerna Rönninge Show Choir och The EntertainMen där man bjuder in olika solister – i år Bruno Mitsiogiannis, Nina Söderquist, Björn Kjellman och Janne Åström för att sjunga in julen.

Musiken är blandad men med en stark betoning på kristna julsånger vilket inte är så konstigt med tanke på den valda lokalen. Mina starkaste minnen kommer från Ninas underbara version av Gabriellas Sång och Brunos lika starka Vem ser ett barn? Som kan få vilken musikalfantast som helst att gråta av lycka och önska da capo. Men även Jannes underbara tolkning av Cornelius Somliga går i trasiga skor minns man med välbehag.

Bland jullåtarna återfinns ett underbart Staffansmedley och fantastiska Santa Claus Is Comming To Town. Men här finns också klassiker som Stilla natt och Tomtarnas vaktparad samt många, många fler. Det är ju trots allt jul och då ska väl julsångerna sitta i högsätet, eller hur?

Det är väldigt bra gjort och de båda körerna förmår leverera skönssång på absolut toppnivå och det är inte särskilt konstigt att RSC för några månader sedan kammande hem en fin körtitel i Las Vegas när man hör detta mästerstycke i en kyrka som har osedvanligt bra akustik.

Har ni någon gång undrat över hur julmusik kan låta när den är som bäst är detta ett tillfälle som inte får missas. Det här helt enkelt strålande bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar