tisdag 20 juni 2017

A Midsummer Nights Dream besök 2

A Midsummer Nights Dream besök 2

Var: Bredäng (Parkteatern)
När:18/6 2017


Its not Shakespeares words, its mine! - A Midsummer Nights Dream.


För andra året sätter Polar Eclipse Theatre upp den engelskspråkiga pjäsen A Midsummer Nights Dream baserad på Shakespeares pjäs men utspelad i uttalad hippiemiljö inspirerad av en av mina favoritmusikaler Hair.


Sammanblandningarna mellan dessa två miljöer funkar väldigt bra och jag skulle sakna hippierna om jag någonsin såg AMND utan denna inramning. De är helt enkelt som gjorda för varandra och man kan undra om inte den goda Shakespeare hade denna grupp långhåriga människor framför sina ögon när han skrev denna pjäs trots att han levde flera hundra år före hippierna uppstod i Vietnamnkrigets skugga?


AMND utspelar sig under en förberedelserna inför ett bröllop som Demetrius anordnar men denna upptäcker snart att hans älskade har en annan kärlek samtidigt som den söta Helena älskar honom. Denna upptäckt för honom snabbt in i en magisk värld av långhåriga hippier och feer där magiska örter spelar en avgörande roll i dramats utveckling och avslutning.


Samtidigt med dessa händelser håller även en teatergrupp under en stram regissörs ledning på att förbereda en föreställning som de tänker sätta upp på bröllopet - Vilket i sig tillför mycket humor i denna uppsättning.


Att man spelar på engelska ser jag som en tillgång och jag har ofta saknat teater och musikal på detta språk under turistsäsongen när vi har många turister i vår vackra huvudstad. Med regelbundet återkommande sommarteater och musikal på engelska skulle vi kunna lansera oss som en stad man gärna reser till för att gå på teater liksom man kan fånga upp den relativt stora grupp människor i vår stad som inte är tillräckligt bra på svenska för att tillgodogöra sig avancerad teater på vårt språk.


Plus att det finns många pjäser och musikaler som gör sig lika bra eller ännu bättre på det engelska originalspråket än översatta. Under tiden rekommenderas ett besök på AMND varmt men ni bör skynda er eftersom de endast spelar 9 föreställningar i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar