måndag 12 juni 2017

Parkteatern 75 år

Parkteatern 75 år

Var: Vitabergsparken
När: 11/6 2017
Den 11 juni 1942 hängde regnet i luften - Sissela Kyle.


När Parkteatern bjuder in till 75 års jubileum i Vitabergs parken gör man det med gratis popcorn till alla som vill ha och en underhållande festföreställning i sann parkteateranda där den nuvarande Parkteater chefen Sissela Kyle bjuder upp alla de tidigare Parkteater cheferna som ännu är i livet.


Mellan detta bjuder man på en stor variation av gamla och nya artister även om fokuset delvis verkar ligga på årets program och de artister som är med i detta. Men man bjuder ändå på några riktiga pärlor och främst bland dessa är Ayla Kabacas Min Soldat ur Stockholm - Staden som växer samt det magiska öppningsnumret ur Hair framfört av elever från SMU (BASE 23) tillsammans med Riltons vänner. Ja - Parkteatern har faktiskt satt upp en av mina favoritmusikaler Hair en gång i tiden och jag önskar så att man kunde göra det igen - ännu mer som att den verkar vara en av Sisselas favoriter.


Förutom detta bjuder man på flera programpunkter från Parkteaterns "Samarbetspartners" så som Cullbergs baletten, Unga på Operan och trollkarlen Manne. Unga på Operan framför ett stycke som blev inställt på grund av regn när det begav sig i början av 2000 talet och sådant är alltid uppskattat.


Dock kan jag inte låta bli att tycka att Cullberg balettens nummer kräver en utförligare förklaring än vad som erbjuds i deras 15 minuter långa öppningsnummer. Det är väldigt begåvade och duktiga dansare men jag får ändå känslan av att man saknar en kontext, ett sammanhang som ger numret stadga och lyskraft.


Men på det hela taget en bra föreställning som bjuder på god blandning av det som är Parkteaterns signum - Nämligen att erbjuda något för alla och det ger man onekligen många prov på under denna fantastiska kväll i Vitabergs parkens sommargrönska. För alla kanske inte gillar allt under denna festkväll - Men alla gillar helt säkert något och alla går lika säkert hem nöjda med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar