lördag 5 augusti 2017

Innan paraden - Pride at Bouleward

Innan paraden - Pride at Bouleward

Var: Boulewardteatern - Stocholm
När: 4/8 2017
Its been a long time - Getting from here to there. Star Trek Enterprise


Efter att inte ha gått på något musikalrelaterat på över en månad känns Adam Gardelins show Innan Paraden som en välkommen abstinenslindring så här i sommarvärmen. Liksom förra året kombineras en intressant musikalshow med fler duktiga artister än jag kan räkna upp med en specialversion av Club Corner in the sky - Som också bildar fond till showdelens uppträdanden.


Showdelen var riktigt kul med många intressanta låtar sjungna av en stor grupp artister och en ordentligt manstark orkester under Johan Mörks ledning. Orkesterns storlek gjorde mycket till för att höja nivån på arrangemangen och gav ett mycket större musikaliskt djup än som är brukligt i flertalet musikaluppsättningar nu för tiden. Den gav nästan samma känsla av djup jag får när jag lyssnar på musikalmusik framförd av en symfoni orkester.


Artisterna var riktigt bra och flera av dem har under våren deltagit i musikaler så som Book of Mormon, Billy Elliot och Fun Home. Vi fick se en trio "Äldste" från Book of Mormon framföra en totalt oväntad men mycket passande sång och vi fick se Frida Modén Treichl framföra en sång ur Fun Home.


Fun Home skulle platsa väl in som musikal under en framtida Pride at Bouleward eftersom det är en av få lesbiska musikaler skriven av enbart kvinnor och den handlar om ett ämne som borde ligga alla Pride besökare varmt om hjärtat.


Club Corner delen gav som vanligt prov på en blandad repertoar med låtar från bland annat Chess, Les Miserablés, Kristina från Duvemåla och Wicked framförda på ett sätt som stundtals rörde mig till tårar - Vilket är ganska ovanligt i musikalsammanhang.


Som näst sista låt i show delen framfördes Heaven On Theyre Mind ur Jesus Christ Superstar och med denna sång annonserades även att nästa års Pride at Bouleward uppsättning kommer att bli en "gender bender" version av Jesus Christ Superstar vilket jag ser fram emot mycket då jag tror att en sådan kommer att kunna bli stapelvara i landets musikalskolor framöver. Denna ska bli mycket intressant att se och jag längtar redan till nästa sommar.


Varmt tack - Det var underbart att få sträcka på musikalbenen så här i sommarvärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar