söndag 24 september 2017

Jesus Christ Suprstar Konsertversion


Jesus Christ Superstar Konsertversion

Var: Göta Lejon, Stockholm

När: 23/9 2017

You had it better, if you had it planned! - Jesus Christ Superstar.

Inför en kommande renovering bjuder Göta Lejon oss musikalfans på ett par godbitar ur deras tidigare repertoar I form av konsertversioner av ett par stora Andrew Lloyd Webber klassiker Evita och Jesus Christ Superstar.

Jesus Christ Superstar passar utmärkt som konsertversion och det är inte mycket man som besökare missar i denna version jämfört med originalet, den fulla scenuppsättningen. Detta eftersom Jesus Christ Superstar lever högt på de många klassiska sångerna som bär upp denna musikal och det egentligen inte är så mycket att sakna mer än någon enstaka kostym och en del iscensättningar.

Ola Salo (Jesus) och hans medspelare är väldigt bra på att i konsertformatets form iscensätta det agerande den fullständiga versionen bjuder oss på och det enda jag kan sakna är en större kör så att alla namngivna karaktärer kan ha en egen unik skådespelare. Som fallet är nu dubblerar många ur kören (4 män och 4 kvinnor) som flera namngivna karaktärer.

Det är bra men hade kunnat blivit ännu bättre med en full uppsättning lärjungar att dra bi rollerna ur. Då hade också körpartierna kunnat bli ännu maffigare än de är nu – Vilket är gott nog för att man ska njuta i fulla drag av denna föreställning.

Njuter gör jag också av Lisa Stadell som gör något så ovanligt som en kvinnlig Judas och gör det väldigt bra. Hon är tillsammans med Olas Jesus kvällens stora behållning och det är samspelet mellan dessa två gestalter som bär mycket av dramat i musikalen. Att Lisa gör Judas så bra gör mig ännu mer nyfiken på en kommande version av Jesus Christ Superstar där man har bytt kön på alla rollerna.

Varmt tack till Åsa för ett härligt återseende av en fantastisk uppsättning i ny form. Ibland kan man tycka att alla teatrarna i staden då och då borde ta chansen att återbesöka älskade uppsättningar i konsertversionens format.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar