onsdag 13 september 2017

This Is It - After Dark


This Is It – After Dark
Var: Oscarsteatern, Stockholm
När: 12/9 2017
I had the time of my life! – Dirty Dancing
Efter 40 år på scenen I Dragshow gruppen After Dark bjuder Christer Lindarw farväl med en suverän sammanfattning av fyra deceniers svensk showbuisness historia. Det blir en underbar kavalkad av imitiationer av kända artister blandat med egna nummer som har ett gemensamt – Män iförda kvinnokläder.
Det bjuds på mycket humor och värme men framförallt många härliga kostymer och snabba kostymbyten under två och en halv timmas fantastisk underhållning av bästa märke. Christer vet hur man ska sätta samman en bra show och få publiken att gå hem med ett leende på läpparna efteråt. Även sådan publik som kanske inte uppskattar män klädda i klänningar fullt ut till vardags torde njuta av denna show och ge artisterna all den credit de förtjänar.
Det bjuds på många sångnummer som man nynnar med i och mycket underhållande dans och artisteri men framförallt är detta de fantastiska klädernas afton. Jag tappade räkningen på hur många kostymbyten som hans med men det är egentligen rätt otroligt hur ofta en artist kan byta kläder under en och samma show.
Det är svårt att välja ut enstaka nummer ur denna kavalkad av gamla och nya klassiker men när Christer imiterar kända kvinnliga sångare samtidigt som han byter kläder i en rasande fart smälter till och med ett hjärta av sten och ett musikalfans kapitulerar totalt.
Det mest hjärtknipande ögonblicket kommer när Christer minns alla artistkollegor som har gått bort genom åren samtidigt som han sjunger en tårdrypande ballad och det är just i denna nostalgiska tillbakablick på det som är vår moderna Gay historias avigsidor alla bitar faller på plats och showen blir komplett.
För visst behöver varje bra humorshow ett litet drag av svärta för att inte bli alldeles dötrist? Liksom varje stentungt drama behöver sina stråk av humor för att inte publiken ska bryta ihop. Och till sist är det denna blandning av roligt och dramatiskt i lagom doser som är en riktigt bra artisktgrupps kännemärke. Gå och se – Låt er inte avskräckas av att det är män i kvinnokläder som agerar på scen för detta är mycket mer magiskt än det är avskräckande (för en del).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar