söndag 18 februari 2018

Pudlar och Pommes


Pudlar och Pommes

När: 18/2 2018

Var: Kulturhuset Stadsteatern – Oktoberteatern, Stockholm

En katt är inte som en hund! – How to adress a cat.

Detta kombinerar något så pass ovanligt som en berättelse med enbart mänskliga hundar och det aktuella ämnet migration och flykt berättat på ett sätt som även de allra minsta barnen kan hänga med i och underhållas av.

För i Pudlar och Pommes tvingas tre hundkompisar att fly från sitt drömställe när vädret gör att allt tar slut där och de tar med sig sin sista potatis på en lång färd över havet tilll ett främmande land befolkat av pudlar. Dessa gillar inte nykomlingarna vilka får kämpa för att bli accepterade av det nya landets invånare.

Det tar således upp en brännande het fråga som många barn och vuxna diskuterar och ibland har egna erfarenheter av. Men de gör så på ett varmt och lekfullt sätt utan pekpinnar och utan att skriva sina åsikter i ”publikens pannor”. Det gör denna föreställning både lättsam och angenäm trots det brännande heta ämnet som lätt hade kunnat bli ganska svårtuggat om man gjort det annorlunda.

Det bjuds således på en hel godispåse med teatergodis för de allra minsta och ett och annat att tänka på för deras lite äldre föräldrar och andra teaterbesökare. Rekomenderas således varmt till barn och vuxna av alla åldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar