tisdag 8 januari 2019

Under Fontänen

Under Fontänen

Var: Under Fontänen i Sergels Torg, Stockholm
När: 8/1 2019
Gamle Profetikus har levt många liv... - Cats.

Under tiden Kulturhuset renoveras flyttas många av verksamheterna ut i staden men en del sådana blir kvar på Sergels Torg i det lilla allkonsthuset med det passande namnet Under Fontänen.

Här ryms bland annat kulturbiblioteket, Lava, Soppteatern, Musikklubben The Fontain och internationell författarscen. Det är en trevlig liten lokal (I jämförelse med det stora "kulturpalatset" som Kulturhuset döptes till) som ryms i det runda området direkt under Sergel fontänen och dess pinne. 

Besöker man till exempel soppteatern kan man således få ta del av en unik och högst temporär (drygt ett och ett halvt år) upplevelse av att ta del av stadens bästa kultur direkt under ett av dess mest kända landmärken. Vilket bara det torde vara värt ett besök.

Jag gillar den nya soppteater scenen som behåller den lilla och intima känslan från sin gamla plats i Klara scenens foajé men slipper dela utrymme med besökare till de två scenerna. Den känns intimare och mysigare på så vis och jag skulle nog rentav vilja behålla denna plats för Stadsteaterns minsta scen även efter renoveringen om det går. Den har så mycket charm.

Det "sorgliga" med denna mycket trevliga inledning på teateråret 2019 är att det blir alltmer påtagligt att en av Stockholms största teaterscenen flyttar ifrån sitt älskade Kulturhus för minst ett och ett halvt år och inte blir det bättre av att även Dramatern kommer att stänga för renovering senare i vår.

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och jag tror och hoppas att det nyrenoverade kulturhuset kommer att ha oss teater och musikalälskare mycket att erbjuda och upptäcka hösten 2020. Till dess kommer man som teaterbesökare att få upptäcka många gamla och nya spelplatser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar