fredag 21 april 2023

The Full Monty

 The Full Monty

Var: Intiman, Stockholm
När: 20/4 2023
Folkligt, festligt och fullsatt - Talesätt.

The Full Monty handlar inte som jag först trodde om Monty Python utan om ett gäng manliga strippor på tiden när Chippendales var det hetaste kvinnorna kunde se på en tjejkväll ute på stan. Berättelsen handlar om hur stripp gruppen The Full Monty blir till efter att deras bruk har lagts ner vilket delvis får mig att associera till Billy Elliot som troligen utspelar sig i samma tidsera - Marget Thatcer eran.

Det känns som en fräsch tagning på den klassiska stripptease berättelsen och det man får en helt ny inblick på denna annars rätt klassiska troupe i musikalvärlden där vi får se kvinnors blick på "heta män" mer än mäns blick på "heta kvinnor" och det blir en intressant tagning på manligt kontra kvinnligt.

Det är en komedi för en vuxen publik med mycket skämtande kring kroppar och den manliga självbilden vilket jag tycker är både roligt och underhållande även om det är ganska långt ifrån de familje föreställningar Kålle gänget vanligtvis gör på Intiman. Men uppskattar man roliga musikaler med "vuxenhumor" finns det mycket här att gilla och roas av.

Man har som vanligt på Intiman hittat väldigt bra artister med Joanna Perera i täten och det finns egentligen inte så mycket att notera mer än att man inte får vara buskablyg eller rädd för att det röks och dricks mycket på scenen om man ska se detta. Men har man inga problem med det så är det en föreställning väl värd att rekomendera om man vill skratta mycket och det behöver vi i dessa mörka tider.

Men om ni vill se denna musikal bör ni skynda er då den är på slutsträckan med ett fåtal föreställnignar kvar i april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar