torsdag 19 september 2013

Priscilla . Queen of the desert. Repetion, inget betyg.







Priscilla – Queen of the desert.

Var: Göta Lejon

När: 18/9 2013

Betyg: Repetion, inget betyg.

Priscilla är kort och gott en fantastisk show med makalösa kostymer och rörande historia, kort sagt allt som en bra musikal ska ha. Det märks att kostymer och rekvisita är lånade från Broadway showen för allt är mycket mer glitter och glamour än vad som är gängse standard (och då är ändå den hög!) i sverige och framförallt finns det en mångfalld av kostymer så att man bara sitter och gapar. Dessutom är bussen Priscilla (varifrån titeln är hämtad) ett kapitel i sig och de har faktiskt fått förstärka scengolvet för att det ska bära denna magnifika historia.

Dock kan man undra lite över vad Divornas (Pernilla Wahlgren mfl) verkliga roll är? De dyker upp då och då och sjunger många av pjäsens låtar och de gör de bra, men de är inga egna karaktärer och tillför egentligen inte så mycket  mer än att tillföra glitter och glamor till showen så det hade kanske gått att lösa på ett sätt som givit dessa underbara sångare en plats i musikalen som egna karaktärer med en egen agenda, som det nu är känns det som att de tre dragqueenerna lika gärna kunde sköta deras jobb och göra det lika bra.

Priscilla är byggd på filmen med samma namn och handlar om tre dragqueens (som i La Cage Aux Folles, ni minns?) spelade av Björn Kellman, Patrik Martinsson och Erik Höiby som i en gammal sliten buss ger sig ut i Australiens ödemarker för att resa till ett gig i den berömda staden Ayers Rock (The Flying Doctors) och på vägen upplever en mängd äventyr i diverse ökenhålor i den australienska vildmarken men framförallt lär sig något om sig själva, för detta är precis som alla bra musikaler i första hand en berättelse om människor och deras upplevelser.

Rekomenderas varmt, om inte annat för de fantastiska kostymernas (och jag ser gärna att de lånar kostymer från Broadway fler gånger efter detta!) och de många hitsens skull.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar