måndag 3 december 2018

Kulturhusets utflyttningsfest

Kulturhusets utflyttningsfest

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
När: 1/12 2018
Att skiljas är att dö en smula.

Eftersom Kulturhuset i Stockholm ska renoveras och få ett stambyte under minst ett och halvt år bjöd Kulturhuset Stadsteatern in till en stor utflyttningsfest med kärleken i fokus. Det gavs även tillfälle att prova på sufflör yrket och att lämna in manus till manus doktorn.

Scenshowen leddes av Robert Flux som är välkänd inom Stadsteatern och gav många prov på både olika yrkesgrupper inom stadsteatern och ett antal varianter av balkongscenen ur Romeo och Julia vilket var kul för ett teater fans. Dock saknade jag som musikalfans samma scen från West Side Story vilket hade varit kul med tanke på att Stadsteatern satte upp denna för några år sedan.

Det var ett kul och värdigt sätt att fira utflyttningen och det kan vara värt att notera att Stadsteatern kommer att finnas på många platser runtom i Stockholm under tiden som Kulturhuset renoveras. Man kommer bland annat att spela Spelman på taket på Dansens hus vilket var Stadsteaterns "födelseplats" en gång i tiden.

Så det lönar sig att hålla utkik efter Stadsteatern även om Kulturhuset kommer att vara en byggarbetsplats under lång tid framöver. Jag ser även fram emot Kulturhusets invigningsfest och premiärföreställning på den nyrenoverade stora scenen - Efter vad jag har förstått kommer renoveringen även att infatta ett helt nytt scen maskineri på denna vilket gör att man gissningsvis kommer att få tillgång till en helt annan arsenal av modern teaterteknik på denna scen.

Så tack för alla år och väl mött under andra halvan av 2020 eller när nu renoveringen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar