onsdag 28 oktober 2020

Fjärilar i magen.

 

Fjärilar i magen.

Var: Paviljongen, Kungsträdgården.

När: 28/10 2020

Vi bor på Avenue Q! – Avenue Q.

Detta känns som en barnvänligare variant av vuxen musikalen Avenue Q med ett för barn i skolåldern väldigt välbekant tema – Den första skoldagen och den nervositet det ger innan den första skoldagen ska börja.

Dockorna i musikalen frågar sig om läraren är en drake och om de ska få några vänner och hur man hanterar varandras olikheter på ett väldigt bra och för målgruppen anpassat sätt vilket gör att denna barnmusikal känns klockren för till exempel Parkteatern nästa sommar då många barn borde gå och fundera på hur det är att börja skolan och allt annat som tas upp i denna musikal.

Jag längtar efter en chans att få se Avenue Q och denna musikal känns som en väldigt bra partner till eller barnvänligare variant av denna och man skulle lätt kunna tänka sig en JR variant av Avenue Q som spinner vidare på de ämnen man tar upp i Fjärilar i magen men med samma karaktärer man har i denna musikal.

Jag gillar tanken på ”Meta musikaler” och att man ska kunna ta upp ämnen och karaktärer från redan existerande musikaler i ett nytt och för en annan målgrupp anpassat sammanhang men med behållande av det som är ursprungsmusikalens kärna tema mässigt. Det är naturligtvis svårt ur rättighetssynpunkt men skulle kunna vara ett bra sätt att få fler åldersgrupper att upptäcka några av de allra bästa musikalerna som finns.

Jag kan inte komma på något negativt mer än att denna musikal är lite kortare än den annonserade timmen vilket jag som älskar denna typ av musikaler kan tycka är synd men som säkert passar barnen bra.

Denna lilla pärla rekommenderas varmt för barn och vuxna som gillar dockor och skådespelarna i denna föreställning är väldigt bra på att agera med dockorna på det sätt som man gör i Avenue Q. Rekommenderas varmt till alla med barnasinnet kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar