fredag 23 oktober 2020

The Mandalorian Säsong 1 ****Spoiltervarning!****

 The Mandalorian Säsong 1***Spoilervarning!

Var: Disney Plus – Hemma.

När: september och oktober 2020

Det här är vägen! – Mandalorianskt talesätt.

 

The Mandalorian (Mandalorianen) är den första icke animerade Star Wars serien och bland det absolut bästa i Star Wars väg som någonsin har gjorts vilket säger en hel del med tanke på hur mycket bra Star Wars som har gjorts genom de dryga 40 år som fenomenet har funnits.

I denna serie får vi följa en prisjägares vedermödor under tiden strax efter imperiets fall som skildrats i slaget om Endor i Jedins återkomst (Return of the Jedi). Serien träffar tonen jag förväntar mig i en Star Wars serie exakt och huvudpersonen Din får ständigt använda sin skicklighet i stridskonsten för att ta sig ur den ena knipan efter den andra precis som det ska vara i denna typ av serie.

Det är spännande, underhållande och roligt rakt igenom och man behåller känslan jag har kommit att älska i Star Wars genom hela serien trots att universumets kärna kraften och dess användare förekommer väldigt lite i denna serie. Men det som förekommer i denna väg är exakt den form av mystik och overklighetskänsla man vill ha i detta universum.

Trots att huvudpersonen Din inte är en hjälte i ordets rätta bemärkelse så har han ändå hjärtat på rätta stället och tvingas ta sig an den ena vedermödan värre än den andra på grund av sitt beslut att inte följa den kodex hans skrå kräver av honom i seriens början. Det gör honom till den perfekta hjälten för den första icke animerade Star Wars serien och det gör att jag ser fram emot säsong 2 väldigt mycket.

Dessutom kan vi svenskar vara extra stolta eftersom den utmärkta musiken i denna serie är skriven av en svensk – Ludwig Göransson och han har träffat den musikaliska känslan i detta mästerverk helt rätt trots att han inte är den som är mest känd som kompositör ifrån filmerna.

Gillar ni aktion serier i allmänhet och Star Wars serier i synnerhet så är denna serie ett måste att se och jag rekommenderar alla som ännu inte har sett denna pärla att skynda er över till Disney plus och se den – Ni blir inte besvikna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar