söndag 11 oktober 2020

Bokstavsmonstret.

 

Bokstavsmonstret

Var: Biograf Forellen, Tyresö centrum.

När: 10/10 2020

När man läser är början ABC, när man sjunger är början Do Re Mi – Sound of Music.

Teater Najkit bjuder barn och vuxna med barnasinnet kvar att se Bokstavsmonstret som är en väldigt aktuell berättelse på temat att läsa och skriva. Det gör man på ett pedagogiskt och underhållande sätt precis som riktigt bra barnteater ska vara.

Det är kul att se hur man lyckas göra en spännande och barnvänlig föreställning utan alltför mycket teaterteknik och jag blir ofta imponerad över hur mycket man kan göra på en teaterscen så länge man behåller fokuset på skådespelarnas agerande på densamma.

En ny favorit för mig är titelns bokstavsmonster (Julia Olsson) som gillar att äta bokstäverna i bibliotekets böcker och det är naturligtvis något som inte uppskattas av Bibliotekarien (Malva Lardén) och Bokbudet (Ejke Blomberg). Bokstavsmonstret har allt jag gillar hos en sagolik karaktär och det är utsökt make up parad med en fantastisk dräkt som får mitt katt hjärta att smälta.

Ska man hitta något negativt i denna barnteater är det att det inte finns så mycket som bara uppfattas av den vuxna delen av publiken vilket jag tycker är synd när man har i räkneminnet att de bästa barnfilmerna också erbjuder en hel del vinkningar och skämt som bara barnens föräldrar förstår.

Men det sagt så är detta först och främst en knapp timmes glädje för barnen och en subtil uppmaning till dem att vilja undersöka allt det spännande och roliga som finns i böckernas värld och kanske kan denna föreställning få nästa generations Shakespeare att ta upp pennan och börja den långa vägen mot ett mästerverk i Hamlet klass.

Bokstavsmonstret kommer att spelas i Tyresö under kommande veckor och sedan ge sig ut på en turné på utvalda teatrar och ni som vill ta chansen att se något riktigt bra med era barn rekommenderas detta varmt. Det är väldigt bra gjort och på en nivå som passar barn från 4 år och uppåt. Gå och se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar