lördag 19 december 2020

Kinky Boots

 

Kinky Boots

Var: The Shows Must Go On

När: 18/12 2020

These boots are made for walking, and that’s what they will do! – Sång.

 

Kinky Boots har jag velat se ända sedan den gick i Malmö för något år sedan. Det är en levnadsglad ”var dig själv” berättelse som hämtar inspiration från La Cage Aux Folies och Prisquilla och där vi får följa en skotillverkares kamp för att få fram en högklackad sko som transvestiter kan använda utan att ha sönder klackarna.

Till sin hjälp tar han showdansaren Lola som visar honom in i en helt ny värld av glitter och glamour där du kan vara den du vill vara trots att du egentligen är någon helt annat och i skotillverkaren får kämpa med att acceptera denna sida av mänskligheten precis lika mycket som han får kämpa för att klara av att göra den nya skon och leda sin fabrik och dess personal in på en helt ny bana.

Detta gör denna musikal till en väldigt aktuell och mycket behövlig musikal som jag tror många skulle må bra av att se. För precis som i ovan nämnda La Cage Aux Folies och Prisquilla får vi här följa människor som inte är eller vill vara det man är rent kroppsligt är född till att vara.

Det jag gillar är också de många dansnummer denna musikal är fylld av och jag skulle därför vilja se vad våra begåvade musikaldansare skulle kunna göra i denna eminenta musikal framöver. Den skulle verkligen behövas här i Stockholm när pandemin är avklarad.

Jag brukar försöka hitta någonting negativt men denna musikal är så pass bra så det negativa får väl bli att det är förvånande att den ännu inte har satts upp i Stockholm eller hittat in hos någon av stadens många musikalskolor – Den skulle platsa utmärkt hos både Viktor Rydberg gymnasiet och på Kulturama vuxenmusikal.

Har ni chansen att se denna som film eller på scen framöver gå och se den – Så bra är den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar