söndag 4 september 2022

Maktens Ringar A 1 och 2

 Maktens Ringar A 1 och 2

Var: Amazon prime video
När: 2-3/9 2022
Vi vet hur det slutar men visste ni hur det började? - Sagor.

Maktens Ringar är en nyskriven fristående prequel TV serie till Sagan om ringen filmerna. Den är baserad på Tolkiens bok Simalirion och här följer vi några händelser under Midgårds andra ålder (Sagan om Ringen utspelar sig i slutet på den tredje) när världen fortfarande är ung.

Trots att det är hundratals år innan Frodo beger sig ut på sitt uppdrag att förstöra den enda ringen återser vi flera av de långlivade karaktärerna från denna era med den visa alvhäxan Galadriel i täten och vi får följa hur hon som mycket ung krigare jagar Saron och hans anhängare långt innan Isildur slog ringen av denna finger i det stora kriget vi såg i början av filmerna.

Mycket av det vi ser i filmerna är således annorlunda här och de hemkära Hobbiterna är till exempel ett folk som flyttar sig mellan olika områden i denna serie. Det gör att jag tror att vi kommer att få följa hur mycket av det vi känner igen från filmerna "blev som det blev" vilket jag ser fram emot att göra.

De första två avsnitten som jag har sett är rätt långsamma och bygger mycket på att skapa spänning kring hur och när den stora ondskan ska manifestera sig i det fredliga landskapet ungefär som i början av Härskarringen. Jag hoppas på att det blir mer aktion och krig senare i serien men denna form av långsamt spännings byggande kräver en del tålamod av sina tittare.

Men det är en mycket lovande och spännande start på en tio avsnitt lång tv serie som jag tror kommer att visa ett avsnitt i veckan. Kan man leva med att allt inte är och ser ut som i filmerna så finns det mycket ögongodis för alla som har uppskattat Sagan om ringen världen att se på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar