torsdag 1 september 2022

Flumlarna

 Flumlarna

Var: Viasat tv

När: 1/9 2022

Du tänker inte fyrdimensionellt, Marty! – Tillbaka till framtiden.

 

Flumlarna är en art utdöda donutliknande varelser som en gång bodde på Galapagos öarna. De försvann efter ett vulkanutbrott och nu måste de två överlevande Flumlarna resa i tid och rum för att få tillbaka sin art.

Det gör de på ett fartfyllt och underhållande sätt som är fullt med alla ”run of the mills” referenser och karaktärer som brukar finnas i bra barnfilmer. Man får också ge skaparna kredit för att de refererar till tillbaka till framtiden filmerna och har ett starkt tema om syskonkärlek och vänskap mellan sinsemellan olika karaktärer.

Här finns också en söt hund (Clearense) som först verkar snäll och hjälpsam men som i bästa Han från Frost visar sig ha en mörkare och mer ondskefull sida – Vilket är ett inte helt ovanligt grepp i dagens barnfilmer.

Det är däremot rätt ovanligt att lägga delar av handlingen i Kina och Shanghai och jag hade kanske hellre sätt att man hade lagt denna del av filmen i London eller New York med tanke på att Charles Darwin har en viss roll i filmen.

Men det blir på det hela taget en god stunds underhållande aktionkomedi för barn och vuxna som inte kräver alltför mycket tankeverksamhet för hjärnan för att se. Man har också en bra sång om utrotade djur i filmen vilket får mig att önska att man kunde ha gjort denna film till en musikalfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar