fredag 16 juni 2023

Star Trek Strange New Worlds Säsong 2 Avsnitt 1

 Star Trek Strange New Worlds Säsong 2 Avsnitt 1

Var: Skyshowtime
När: 16/6 2023
Its been a long time, getting from here to there - Enterprise intro.

Efter att ha sett Picard och Prodigy är det nu dags för en andra säsong av den tredje serien som visar hur olika en Star Trek serie kan vara i den nya eran - Strange New Worlds.

SNW är en prequel berättelse till originalserien men är till skillnad från Discovery placerad ombord på original Enterprise men några år före det att Kirk tar över som kapten efter dess nuvarande kapten Pike.

Det är mycket som känns igen från original serien men man har uppdaterat mycket av utseende och teknik så att det känns modernt vilket är bra. Det är också skönt att se att Klingornerna har återgått till att se ut och låta som de gör i de flesta andra serier utom Original serien och JJs filmer.

Det är också kul att se en serie som till skillnad från de flesta moderna serier bygger nästan helt på avslutande avsnitt även om man här har återanvänt en gammat troufe från förr när man låter en officer stjäla Enterprise och ge sig ut på ett räddningsuppdrag medan kaptenen är på ett annat uppdrag. Det känns som en klassiker varje Star Trek serie måste göra minst en gång men fördelen här är att man har gjort det bra och att det är kul att få se Klingoner i mängd.

Det för mig till den enda egentliga kritiken mot denna serien och det är att det är så få aliens ombord på Pikes Enterprise i denna serie vilket gör att jag saknar den avlidne chef ingenjören Hemmet ännu mer även om den nya långlivande kvinnan har potential att fylla det tomrummet. Man kan inte låta bli att undra något över var alla andra arter som är med i federationen i denna tid är även om det är i linje med hur det ser ut på Enterprises brygga under original serien.

Men det är skönt att ha tio veckor med Star Trek avsnitt framför sig innan Star Wars nästa serie Ashoka tar vid i slutet av augusti. Jag uppskattar båda rymdserierna väldigt mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar