söndag 23 juli 2023

Strange New Worlds S 2 A 7 Those Old Scientists

 Strange New Worlds S 2 A 7 Those Old Scientists

Var: Skyshowtime
När: 23/7 2023
Is that? Spock? - Boimler.

Jag brukar inte recensera enskilda avsnitt i serier utom det första i varje säsong men det här är något så unikt som en crossover mellan Strange New Worlds och Lower Decks - Två av de serier jag brukar framhålla som exempel på hur olika Star Trek serier kan vara och det är som en bal på slottet, helt sagolikt.

För alla som inte vet så är Lower Decks en animerad Star Trek serie fylld av mycket "vuxen humor" och utspelar sig i TNG eran medan Strange New Worlds är en "klassisk" Star Trek serie som utspelar sig under kapten Pikes tid på original Enterprise ungefär 120 år tidigare.

Därför känns det väldigt speciellt när man i detta avsnitt av SNW har låtit två av de animerade huvudkaraktärerna från LD ta plats i Live Action serien SNW vilket leder till att fänrikerna Boimler och Mariner tar steget ut från den animerade världen och via en tidsportal dyker upp i den vanliga världen vilket är ett unikt steg man inte ser så ofta - I varje fall inte i Star Trek.

Det är dessutom ett avsnitt som innehåller både animerade scener i början och slutet samtidigt som det mesta av avsnittet är i SNWs Live Action format vilket gör det hela ännu mer unikt. Kombinerar man detta med LDs over the top humor möter SNWs mer (för ett humor avsnitt) mer realistiska vardags humor blir kontrasten ungefär som att se en barn serie karaktär kliva in i en vuxen serie. Helt lysande.

Lägger man därtill till fler än en chans för den mer än lovligt uppspelte Boimler att bli en helt lysande fanboy över allt som fanns på Enterprise i hans dåtid så blir hela avsnittet en våt dröm för alla sci fi älskare och samtidigt något jag hoppas man kan göra fler gånger när man har olika serier igång samtidigt - Eller varför inte ta ett ytterliggare steg och låta en Star Trek figur hamna i Star Wars eller Marvel världen, eller tvärtom?

Det är svårt att hitta något mindre bra i ett så bra avsnitt men jag hade gärna sett att otecknade Boimler hade fått ha kvar mer av sitt i den animerade serien framträdande hår och ännu mer som Mariner fick ha kvar sitt hår i den otecknade världen. hans framträdande lugg är en viktig del av det som särskiljer honom från alla andra människor på Cerritos och jag tyckte gott att man kunde ha framhävt det lite mer här även om det är en liten detalj i sammanhanget.

Då är det lite mer ögonbrynshöjande att avsnittet släpptes redan i dag söndag när det borde ha släppts nästa fredag. Men det är möjligt att serieskaparna kände att det var på väg att avslöjas så mycket om asvsnittet att de måste släppa det redan idag.

Men jag vågar nog erkänna redan nu att det här förmodligen kommer att bli det bästa av SNWs andra säsongs avsnitt trots att det finns många bra avsnitt redan. Tidsresor har alltid varit det som ligger mig varmast om hjärtat i Star Trek och här får man dessutom se animerade karaktärer i live action form så vad är inte att gilla? Man undrar bara hur seriens final ska kunna toppa detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar