söndag 13 augusti 2023

Star Wars Young Jedi Adventures S 1 cont.

 Star Wars Young Jedi Adventures 

S 1 cont.

Var: Disney Plus
När: Augusti 2023
Vänner måste hjälpa varandra - Young Jedi visdom.

Det var visst en andra halva på denna första säsong av Young Jedi Adventures som tar upp antalet avsnitt till 13 och med två äventyr per avsnitt så blir det totalt 26 äventyr i denna serie. Det konstiga är att man just valt att lägga ihop de två och två så att det blir en halvtimma per avsnitt istället för att ha det mer barnvänliga 15 minuter per äventyr/avsnitt formatet vilket hade passat denna serie bättre.

De unga Jedi lärlingarna fortsätter att uppleva äventyr runt planeten man är på och i denna andra halva återser vi flera karaktärer som introducerades i den första vilket är kul. Ungarna är inte heller fullt så fumliga som i den första delen utan löser ofta sina problem genom att tänka över dem och på så vis fundera ut en lösning. 

Man tar gärna hjälp av lite Jedi visdomar som att man måste samarbeta för att lyckas, att det inte är fel att be om hjälp och att den som försöker lära sig kan bli bättre även efter att ha misslyckats först. Det är väldigt bra lärdomar för de barn som serien riktar sig till även om skurkarna i serien ibland låter sig övertalas väl lättvindigt efter sagda lärdomar från barnen.

Men jag ser stor potential i både denna serie och dess karaktärer om den får fler säsonger. Både Rebels och Clone Wars startade lite barnsligt men utvecklades efterhand till något av det bästa Star Wars som finns och jag tror att även denna serie har samma potential.

Det var precis denna typ av uppladdning som jag behövde inför premiären av Ashoka den 23 Augusti. Väl mött då.

Uppdatering:

Det var tydligen ännu fler avsnitt i denna första säsong som tog upp antalet avsnitt till 19 så nu vågar jag inte säga hur många avsnitt denna säsong har. Det är redan ovanligt många avsnitt även för en tecknad serie och det faktum att de envisas med att ha två äventyr per avsnitt gör inte antalet äventyr mindre.

Det positiva är att man vågar ge sig ut och resa mer och att vi får besöka Wookiernas hemplanet Kashyyk i det sista (?) avsnittet. Det känns också som att piraten Talor håller på att bli en huvudskurk för barnen även om jag har svårt att förstå varför han dels inte tar av sig sin överstora hjälm och dels har ett vapen som är specialgjort för att handskas med ljussablar i en tid värld där dessa inte borde vara hans primära huvudvärk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar