onsdag 23 augusti 2023

Star Wars Ahsoka ep 1 and 2.

 Star Wars Ahsoka ep 1 and 2.

Var: Disney Plus
När: 23/8 2023
Its good to see me, isnt it? -Wicked.

Ahsoka är nog den mest eftertraktade Star Wars serien genom alla tider och det är därför högt ställda förväntningar på denna. Jag har försökt tona ner förväntningarna men det är ändå svårt för en så hypad serie att fullt leva upp till alla förväntningar.

Med det sagt är början bättre än på mången annan Star Wars show och det är märks att det är ett projekt skaparna bryr sig väldigt mycket om. Allt är bra gjort och man bygger upp en spännande om än lite seg start. Det är flera starka aktion sekvenser men tempot kunde ha varit lite bättre ibland.

Är det något dåligt i en så bra serie är det att man redan i första avsnittet har använt en troupe som börjar kännas överanvänt - Att en av huvudpersonerna blir stabbed i magen med en ljussabel men ändå överlever. Med så många som har överlevt det undrar man varför Qui Gonn Jin inte gjorde det i EP 1?

Det är också kul att vi får se häxorna från Dathomir i live action och det ska bli kul att se var denna del av berättelsen tar vägen över kommande avsnitt. Det är också ett plus att vi tydligen har en helt ny och hittills okänd galax att utforska. Där finns mycket spännande att utforska.

Det bästa så långt är nog att vi får se favoriter från Rebels som Sabine, Hera och Chopper även om jag kan ha vissa betänkligheter kring hur Heras gröna hud har överförts till live action - Men det är nog en vanesak precis som det tog tid att vänja sig vid Ahsokas hud i Mandos andra säsong.

Skådespelarna är bra och det märks att de älskar sina karaktärer när de spelar dem. Det är nyckeln till alla bra serier och det ska bli kul att se karaktärer som vi inte har sett ännu så som Thrawn och Ezra.

Men en väldigt bra start så långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar