fredag 11 augusti 2023

Strange New Words S2

 Strange New Words S2

Var: Skyshowtime.
När. Juni - Augusti 2023
I always knew I was going to die alone - Kirk.

Varför lämnar man oss med en sådan cliffhanger när man inte vet var och när eller ens om en säsong 3 kommer? Med tanke på den pågående manus och skådespelar strejken kan det dröja år innan vi får reda på hur det går för Pike och hans kamp med Gorn. Det är vid sådana här tillfällen man önskar att de kunde sända första avsnittet i nästa säsong om inte alltför lång tid.

Med det sagt så har det här varit en väldigt kul och annorlunda säsong med både tidsrese avsnitt, crossover avsnitt med Lower Decks karaktärer och mörka DS9 liknande avsnitt i det MASH inspirerade avsnittet. För att inte tala om att vi har fått se Star Treks första försök att göra ett musikal avsnitt. Man har verkligen försökt bredda uppfattningen om vad Star Trek kan vara hela vägen fram till det Alien liknande Gorn avsnittet på slutet. Synd bara att man lämnade oss med en sådan cliffhanger.

Dock är det kul att vi fick se så mycket av James T Kirk denna säsong plus att vi i det sista avsnittet (superspoiler) fick möta en ung Montgomery Scott för första gången och han är precis så mycket Scotty som han ska vara.

Efter Hemners död i förra säsongens Gorn avsnitt så hade jag förväntat mig att någon eller några ur besättningen skulle dö i detta slut avsnitt och denna förväntan har man verkligen spelat högt på när Chapel försvann och (superspoilers) Pikes kärleksintresse blev smittad av Gorn ägg - Men hittills har ingen dött och jag misstänker starkt att det kommer att visa sig att det är någon man absolut inte tror ska dö som gör det - Till exempel dr Mbenga eller piloten Ortega. Den nya chefsingenjören Garelia ligger och lite risigt till nu när man har plockat upp ytterligare än av Kirk erans besättningsmedlemmar.

På det hela taget en bra och väldigt omväxlande säsong med många favorit avsnitt. Musikal avsnittet och Crossover dito har nog klämt sig in på den redan jättelånga listan med favorit avsnitt av Star Trek och den här säsongen gav defitinvt mersmak inför säsong 3 - När den nu kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar