fredag 9 augusti 2024

The Horsemen

 The Horsemen

Var: Sergels Torg, Parkteatern, Stockholm
När: 8/8 2024
På fyra ben går den jag älskar mest - Min kära lilla pony.

Det här är något vi verkligen borde ha en svensk variant av eftersom hästsport är så stort här. Det här är tre franska hästmän (ingen kvinna?) som turnerar runt för att roa publiken med lite hästshow inför OS (var OS i Paris 2024, numera OS i Los Angeles 2028.). Med sig har man tre "hästar" i form av dockor som man "rider på".

Resultatet är en blandning av fysisk interaktiv teater och en komedi som svingar ganska vilt åt allt som har med Frankrike och fransmän att göra vilket i sig är ganska kul. Men man väljer ändå hästnamn som inte passar in i detta tema vilket känns lite märkligt - Det hade kanske varit mer passande med hästnamn som Asterix och Napoleon än Trump och Ebba Bush även om jag förstår tanken med det.

Detta är som sagt något svenska teater världen i allmänhet och Parkteatern i synnerhet gärna får rida vidare på och skapa en egen variant av eftersom vi svenskar är väl så häst tokiga som fransmännen. Det är ett underhållande och roligt koncept som inte kräver mycket teaterteknik och som är passande som underhållning på utomhus scener och ridsport event.

Rekommenderas varmt till alla som har chansen att se detta och som gillar hästar och ridsport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar