fredag 23 september 2016

Oscarsrevyn


Oscarsrevyn

Var: Oscarsteatern, Stockholm

När: 22/9 2016 (premiär)

Nog med kortskämt nu – Oscarsrevyn

När Oscarsteatern firar 110 år med en klassisk revy samlar man några av de största stjärnorna artist Sverige har att erbjuda och låter dem gå loss i det ena revynumret bättre än det andra. För det här är precis så magiskt underhållande som en riktig revy av yttersta märke ska vara och det blir för en musikalälskare ännu bättre när man lägger in flera välkända musikalnummer fast med ny text och fyller ut med ett av de bästa numren från en av Oscarsteaterns största succéer genom tiderna – God Morgon från Singing In The Rain.

Men det är ändå när jag hör detta underbara nummer framfört av Vanna Rosenberg, Robert Gustafsson och Dan Ekborg som jag tycker att man försitter världens chans att göra något ännu bättre – Att man missar möjligheten att göra en exposé av 110 års teaterhistoria men med nyskrivna texter och omgjorda sammanhang för att sätta pulsen på dagens värld. För vad skulle till exempel ”Music Of The Night” eller ”Phantom Of The Opera” ur Fantomen på operan kunna säga om dagens värld och ännu mer som denna just i höst går för utsållda hus på Cirkus.

Men trots detta plockar man ändå många poäng och jag har väldigt roligt åt till exempel Robert Gustafssons många gubbar – Den karln är en riktig klippa i vilken revy som helst. Början på Träningskryssningen håller världsklass och Carl Bildt på arbetsförmedlingen är guld värd. Kanske är Kim Sulockis tennisspelande Dennis lite väl stereotypisk och likt hans roll i Förklädet (Adalfo) för att kännas riktigt fräsch men han tar likväl många underbara poäng med sin träffsäkerhet och komedikänsla.

Kanske önskar jag någonstans att man vågat ta ut svängarna lite mer och vara lite vassare i sina politiska nummer – En modern variant av Karl Gerhardts underbara ”Hästen från Troja” skulle inte ha känts helt fel för undertecknad. Men på det  hela taget är detta ändå en stunds välkommen övning av skrattmusklerna i höstmörkret som jag varmt rekomenderar alla som vill skratta en stund på väg in i vinterns kyla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar