torsdag 30 mars 2017

Phantom of the Opera besök 3

Phantom of the Opera besök 3

Var: Cirkus, Stockholm
När: 29/3 2017


Let the sunshine in! Hair


Det återstår egentligen inte så mycket att säga mer än det jag redan sagt i höstas - Nämligen att Fantomen på operan är en av de bästa svenska musikalproduktionerna någonsin alla kategorier och det är ändå i extremt tuff konkurrens från många väldigt bra musikaler.


Men Fantomen har lyckats med att få till en väldigt bra rollbesättning där Peter (Phantom) och Emmi (Christine) båda har erfarenhet från motsvarande roll i West End och i Peters fall även Broadway. Lägg till detta att man har lånat in scenografi och kostym från World touren och att allt således ser ut som det "ska göra" så hamnar i ett läge där detta mästerverk inte står original produktionen långt efter. Allt är så bra gjort att man mer än gärna skulle ge denna produktion extended time i ett par säsonger till så att alla som vill se ges chansen att se denna. Det är trots allt få musikaler som skulle kunna överträffa denna produktion och Phantom är en av världens längsta nu rullande original produktioner.


Ni som ännu inte har sett detta rekommenderas varmt ett besök på Cirkus - Det är värt en resa i sig som de säger i Guide Michelin. Men skynda för den spelas bara några få helger till.


Varmt tack till Emmi Christensson och Corpse de Ballet tjejen som spelade den söta apan för pratstunderna efteråt. Just apan i maskeradscenen har blivit en av mina absoluta favoritroller i Fantomen och att få träffa henne var en lyckad avslutning på en härlig kväll.


Tilläggas kan även att ni som gillar Emmi lika mycket som jag gör bör hålla utkik efter Les Miserablés i Jönköping i höst och gärna planera in ett besök på den svenska versionen av Skönheten och Odjuret med då Emmi är med i båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar