fredag 3 mars 2017

Peter och Bruno On Tour


Peter och Bruno On Tour
Var: China teatern (Stockholm)
När 3/3 2017
Va äre mere? – Peter och Bruno On Tour
Det hela började med en serie loge filmer där Peter och Bruno spelade valda och önskade låtar i pauserna på musikalen Rock Of Ages för några år sedan. Detta har sedan utvecklats till att bli konserter på China teatern och nu en sverigeturné med de båda musikalartisterna i centrum för ett rockband det verkligen svänger om.
De börjar kvällen med en första akt i deras ”loge” på China teatern och fortsätter med en regelrätt rock and roll show i andra aktern. Således är den första akten lugnare och mer akustiskt lagd med låtar som A Love Song och Miss You Tonight samt ett avslutande Jersey Boys medley (efersom båda två var med där).
I andra akten får arena rockarna sitt lystmäte när grabbarna drar av rock and roll hits på löpande band och spelar sånger som I Want To Break Free, Hotell California och We Are The Champions. Det är fullt ös och hörselskydd rekomenderas för personer med känsliga öron.
Bruno och Peter vet sannerligen hur man ska sjunga och hantera en gura (gitarr) samtidigt men överraskar även som talangfulla trumspelare. Det är inte att undra på att man sitter och undrar hur bra de skulle kunna hantera huvudrollen i Andrew Lloyd Webbers senaste musikal ”School Of Rock” eftersom de spelar musik med sådan pondus och inlevelse.
Detta är mycket bra gjort och den fullsatta China teatern gungade i slutet av andra akten vilket tyder på att det var fler än jag som hade en lyckad helkväll på China. Det uppskattas även att Peter och Bruno stannade kvar i foajén efteråt för signering och den långa kön tyder på att detta är något man önskar att flera teatrar kunde satsa på vid musikalshower med kända artister i huvudrollerna. Jag tror nämligen att publiken uppskattar en chans att möta med och träffa artisterna de har sett på scen efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar