måndag 18 november 2019

All Shook Up


All Shook Up


Var: Teater Bristol, Sundbyberg.

När: 17/11 2019

When the moon is in the seventh house – Aquarius, Hair.


Detta är en jukebox musikal av bästa märke och samtidigt som ensemblen vandrar igenom några av de mest kända Elvis låtarna utvecklas en underhållande berättelse som kretsar runt de boende i en liten amerikansk håla någonstans långt bortom allfartsvägarna.


Berättelsemässigt känns detta som en blandning av Grease och Shakespeares Trettondagsafton där en skeppsbruten flicka klär ut sig till man för att få sin älskades gillande och det är gjort med både värme och charm trots att man tycker sig ha sett beståndsdelarna i denna dramaturgi många gånger tidigare.

Men ibland är en bra berättad och rättfram historia precis vad en jukebox musikal behöver och den stora stjärnan i detta verk är Elvis låtarna som framförs på ett brilliant sätt av den begåvade ensemblen. Jag är glad att man i denna uppsättning har valt att behålla de engelska originaltexterna på låtarna eftersom de gör dessa mycket mer lättigenkännbara än motsvarande svenska översättningar.

För det bästa betyg en musikal av detta format kan få är att den lyckades hålla mig underhållen och nöjd i dryga två timmar och det är trots allt det jag kan begära av denna typ romantisk komedi som inte innehåller så mycket av vare sig dramatisk djup eller omvälvande karaktärsutveckling utan blir som ett besök på en välkänd snabbmatsfirma – Man vet vad man får och att man får det till hög kvalitet.


Men för att jag ska kunna rekommendera ett besök på denna eminenta föreställning så krävs det att man trots allt har ett visst förhållande till the king himself – Elvis. För om man inte blir det minsta nostalgisk av att höra låtar som Jailhuse Rock och Its Alright Mama är detta nog fel sätt att spendera en eftermiddag i november på – Men för alla som får gåshud av hans musik är det tvärtom ett gyllenen tillfälle till en nostalgisk rundvandring bland alla kungens bästa låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar