onsdag 13 november 2019

Walt Disney World besök del 2

Walt Disney World besök del 2

Var: Walt Disney World, Florida, USA.
När: 5-10 november 2019

En kul sak som vi har för lite av i Sverige men som gjordes väldigt bra i WDW är dinner shows där god mat blandas med möten med olika karaktärer och ibland en historia kring deras närvaro på denna show, ett gemensamt tema om man så vill.

De som gjorde detta koncept bäst var Cinderellas Royal Table där man blev inbjuden till kungamiddag i självaste slottet (det stora som alla känner till) i Magic Kingdom och där blev man verkligen behandlad som en kunglighet av Cinderella och de andra deltagande prinsessorna. Miljön var fantastiskt och även om min måltid delvis var under den stora avslutningsfyrkeriet så blev man inte så störd av detta utan kunde lugnt äta vidare. Det var en kul upplevelse att få besök av de fyra prinsessorna som deltog och servisen var mästerlig och vältajmad. Detta är nog den dinnershow jag vill rekommendera helst och gillar man prinsessor är CRT klassikernas klassiker.

Det näst bästa var Royal Akershus i Norway paviljongen i EPCOTs World Showcase där man som svensk dessutom har fördelen att kunna prata svenska med sin norska servitör, eftersom all personal i alla länderna i denna del av EPCOT kommer från respektive land. Även där byggde man upp en liknande historia men med Belle som värd och i övrigt var det ungefär samma prinsessor med som CRT - Vilket för mig till bristen på variation av prinsessor som en som stor nackdel för oss som gillade att delta i flera sådana äventyr. Det var alltid samma "Big Five" prinssessor och här hade man gått kunnat ha Elsa och Anna från Frost som värdar eftersom Arendyl sägs ligga i Norge.

Det roligaste konceptet var därför Farewell dinner på Il Forno resturangen i Boardwalk som är en shoppingdel som ligger utanför parkerna eftersom man där fick besök av del Ariel och Rapunzel men även deras prinsar Eric och Flynn vilket jag saknade i flera andra tillställningar. Även Snövits Drottning och de två dvärgarna Butter och Glader gjorde besöket på Wilderness Lodge varierat och bra ur denna synpunkt. Disney har så många prinsessor, prinsar, skurkar och andra karaktärer i sitt "stall" att det känns konstigt att inte utnyttja fler av dem i denna typ av dinnershows.

Men överlag var konceptet bra och det är något jag tycker borde göras oftare i Sverige - Varför inte låta ABBAs medlemmar gå runt på Mamma Mia the Party och varför kan inte deltagarna i Cirkus krogshower göra samma sak? Det är så kul att kunna träffa och samtala med skådespelare som är sina roller medan man samtidigt äter en god bit mat och jag hade lika roligt som barnen på dessa tillställningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar