tisdag 12 november 2019

Walt Disney World besök del 1

Walt Disney World besök del 1

Var: WDW, Orlando, Florida.
När: 5 - 10 november 2019
Everybody wants to be a cat! - Aristocats.

Jag spenderade några hektiska dagar i Orlando Florida och tänkte köra några recensioner från allt jag upplevde där och varför inte börja med det som ligger mig varmast om hjärtat - Musikalerna.

Nu har de inte några fullängdsmusikaler i WDW men de hade flera nedkortade och celebration typ a musikaler som de körde flera gånger per dag och gemensamt för dessa var att alla hade otroliga artister och fantastiska kostymer. Men vi tar det hela från början:

-Frozen sing a long i Hollywood Studios:

Var otroligt bra gjort och det var kul att kunna sjunga med i sångerna från filmerna. Presentatörerna var galna på det bästa sättet men karaktärerna i filmerna kunde gått ha fått vara med lite mer. Nu var Anna, Elsa och Christoff med i avslutnings numret och Anna dök upp i början och det hade kunnat gjorts bättre.

-Beauty and the Beast i HS:

Var även det jättebra även om några av kostymerna inte hade åldrats särskilt bra rent designmässigt. Det var jättebra artister och man hade lyckats korta ner berättelsen på ett bra sätt utan att förlora något i handlingen även om jag saknade att se Belle i sin gula dans scens klänning. Men i allt övrigt en fantastiskt föreställning som gärna hade fått vara längre.

-The Festival of the Lion King i Animal Kingdom:

Var fullständigt galet med fantastiska och färgglada kostymer där jag gärna hade tagit bild med varenda en av dem efteråt. Det var ett helt nytt koncept och såg inte ut som vare sig filmen eller i Broadway/London versionen men var ändå en helt ny upplevelse där publiken satt i en cirkel runt scenområdet som var fyllt med artister i de mest utsökta kostymer man kan tänka sig. Får man någon gång tillstånd att göra en none replica version av Lejonkungen vore detta det ultimata sättet att göra det på.

-Finding Nemo the musical i AK:

Här använde man dockor och det var ett väldigt passande sätt att göra fiskarna på. Trots dockorna var skådespelarna som skötte dem utklädda i färgglada kostymer som passade bra in på havstemat i Nemo. Det fanns mycket att se på men får man komma med någon kritik är det att om man sitter centralt och nära scenen så får man svårt att se de många luftbubblorna som används i en del nummer vilket är synd. Men de hade jättebra artister och gemensamt för alla produktionerna är att alla artister hade röst och skådespeleri nog att stå på vilken Broadway scen som helst.

Jag hade jättekul i WDW men är något jag som musikalmaskot saknar så är det en stor teater av Broadway snitt där man kan ha olika uppsättningar av Disneys scen musikaler på för oss som gillar att se fullängdsmusikaler. Det tror jag hade kunnat bli en stor framgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar