fredag 17 april 2020

Hjälp, det är förseeent!


Hjälp, det är förseeent!



Var: Teaterverket, Odenplan.

När: 16/4 2020

Det som är sannolikt måste väl vara likt sanningen? Men bara nästan - Tage Danielsson



Efter att ha väntat i över en månad kom denna föreställning som en skön stunds avkoppling från all trist nyhetsrapportering och jag tycker detta var ett bra exempel på att det går att anordna en liten föreställning i en lokal som Teaterverket även i dessa dystra tider och med all respekt för social distansiering. Publiken satte sig till exempel utspritt och det var mindre än hälften av vad den redan lilla lokalen tog i publiken så det var aldrig så trångt att man kände obehag. Det är en taktik som till exempel biograferna borde ta efter i sina mindre salonger.


Hjälp, det är förseeent är en synnerligen väl vald titel i dessa tider och man undrar om Erika Ditmer förutsåg denna onda tid när hon satte rubriken på föreställningen om sig själv? För detta är en timmes monolog där Erika berättar om brustna drömmar och annat som många kan relatera till på ett sätt som är väldigt välbehövligt i en tid när alla tycks fokuserade på sin egen framgång och lycka redan innan den senaste krisen.


Erika är musikalartist och hon hade valt att ta med två av mina favoritsånger i föreställningen vilket uppskattas varmt. Dels var det underbara Popular från Wicked och dels var det fantastiska Gabriellas Sång från Så som i himmelen och bara dessa två sånger gjorde besöket väl värt för mig.


På det hela taget en mycket bra föreställning och något jag rekommenderar varmt för till exempel Parkteatern och Soppteatern framöver då den är så pass bra att fler borde få tillfälle att njuta av den. Gå och se om ni får chansen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar