torsdag 2 april 2020

Jedi: Fallen Order

Jedi: Fallen Order

Var: Dataspel
När: Mars och April 2020
Obi Wan Kenobi? Thats a name I havent heard about in a long time. - ANH Star Wars.

Jag har precis spelat igenom första nivån av Jedi: Fallen Order och det är ett otroligt snyggt och välgjort spel som förtjänar all beröm det har fått och är ett måste för alla som på något sätt är intresserade av Star Wars.

J:FO utspelar sig några år efter händelserna i Revenge Of The Sith och man får följa en gammal Padawan lärling vid namn Cal på hans resa genom sina försök att återuppbygga Jedi ordern och hur han träffar Cere och lär sig hitta sitt rätta jag i en tuff och oförlåtlig värld fylld av faror och mörka hot.

Det jag gillar bäst med spelet är att det är stort och otroligt mycket att gå runt i och upptäcka. Spelar man bara igenom storylinen på enklaste nivån så har man många timmars upptäckarglädje framför sig och här finns enormt mycket att lära om Jedi och livet under imperiets regim. Alla huvudpersoner har mörka händelser med sig i sitt bagage som de måste hantera och man vill nästan hålla för ögonen och blunda när man får insikt i hur hemska upplevelser framförallt hjältarna men även skurkarna har gått igenom för att bli sådana de är i spelet.

Jag gillar också att spelet hela tiden utsätter en för ständigt ökande utmaningar och det bjuds hela tiden på nya gåtor att lösa och pussel att lägga i en miljö som är otroligt snyggt gjort och av det lilla jag har sett förstår man att det borde finnas otroligt mycket mer att se, upptäcka och göra på de andra nivåerna eftersom detta spel i mångt och mycket är en ganska öppen värld.

Finns det något mindre bra med spelet är det alla specialvapen som många av imperiets soldater har blivit utrustade med och många av dem är gjorda enkom för att möta Jedi och andra kraftanvändare. Det är visserligen nödvändigt i ett spel av den här typen men det ökar också känslan av att Jedi och kraftanvändare är mycket vanligare i denna tid än man kan tro av filmerna vilket inte känns bra.

Men det uppvägs av allt världs byggande detta spel är fullt av och all den lore kring Jedi, Sith, Imperiet och Inqistatorerna man matas med hela tiden samtidigt som man får känslan av att verkligen befinna sig i en ovanligt välgjord Star Wars film. Jag skulle faktiskt inte ha något emot att se en film version av detta spel någon gång i framtiden för att det är så bra gjort.

Rekommenderas varmt till alla Star Wars intresserade där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar