fredag 24 april 2020

Love Never Dies film

Love Never Dies Film

Var: Hemma.
När: 24/4 2020
Christine! Its all about Christine! - Meg, Love Never Dies.

Jag lyssnade på soundtracket för en del år sedan och länge trodde jag att denna filmversion av Fantomen På Operans fortsättning Love Never Dies var ungefär som denna och därmed en bra bit under vad klassikernas klassiker levererar men slutet förändrade allt och det var helt annorlunda och mycket bättre än jag mins soundtrackets slut med pojkens "Pappa kan vi inte åka hem nu?" som slutkläm.

Den här filmen som spelades in under Love Never Dies Australien produktion har lyft sig till en nivå som är nästan likvärdig med Fantomen och med tanke på hur högt jag värderar den så är detta spektakel riktigt, riktigt, riktigt bra. 

Den har inte riktigt lika många klassiska musikalörhängen och egentligen bara en riktigt bra och minnesvärd låt i Until I Hear You Sing (Once More) men många bra och minnesvärda låtar på nivån snäppet under denna så som Coney Island Waltz och Bathing Beautys som tillsammans med The Beauty Underneath och Devil Takes The Hindmost alla har riktigt bra musik, lysande sång och väl fyller sin plats i handlingen.

Men slutet är vad som gör denna musikal riktigt bra och en värdig uppföljare till originalet och även en riktigt bra musikal i sin egen rätt. Men det finns en anledning till det finns så få riktigt bra uppföljare i musikalvärlden (Jag kan egentligen bara komma på High School Musical uppföljarna och Wicked som är en prequel till Trollkarlen från Oz) och det är att varje uppföljare måste mäta sig med, tillföra något och gärna överträffa eller i varje fall vara lika bra som det original man mäter sig med.

Denna uppföljare har som sagt inte riktigt lika många musikalörhängen som Fantomen På Operan och även om den har väldigt mycket ögongodis att titta på i de olika ensemble numren så känns det också som att den har alltför många transportsträckor där ögongodiset döljer att det egentligen inte händer så mycket handlingsmässigt och det är oftast inte riktigt bra - Men det är möjligt att detta fungerar bättre när man sitter på plats i salongen och ser denna fantastiska musikal.

Eftersom Cirkus satte upp Fantomen på Operan med Peter Jöback och Emmi Christensson som Fantomen och Christine så skulle jag mer än gärna se Love Never Dies där om några år och gärna med samma huvudroller som i Fantomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar