fredag 3 april 2020

Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat film


Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat film


Var: Youtube The Show Must Go On

När: 3 april 2020

Until a new hope will rise – Obi Wan Kenobi, Rebels, Star Wars.


Sir Andrew Lloyd Webber bjuder oss musikalälskare på lite livestreamad musikalunderhållning de kommande veckorna och först ut är hans första stora succé Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat. Det är en musikal som är enormt populär i brittiska skolor men som jag dessvärre bara har sett en svensk uppsättning av med Anki Albertsson som berättaren.


Denna musikal återberättar den bibliska historien om Jacob och hans söner med titelfiguren Joseph i täten på ett fartfullt och färgsprakande sätt där hela ensemblen bjuder på en färgsprakande show värdig vilken mega musikal som helst. Där finns många fantastiska dansnummer och man hämtar inspiration från många olika musikstilar och tidstypiska inslag med den Elvis liknande Farao i täten.


Detta är som sagt ALWs första stora musikalsuccé och man anar många teman och sångstilar som återanvänds i hans tidiga musikaler – Nämnda Farao påminner till exempel väldigt mycket om Rum Tum Tugger i Cats och han har en hel fanklubb med sig som påminner väldigt mycket om kattungarnas mjauanden i samma musikal och så vidare.


Det gör denna musikal till vad man skulle kunna säga en något oslipad men ändå väldigt lovande testbädd av allt det som ALW gör när han är som bäst i mega musikaler som Cats, Fantomen, EVITA och Jesus Christ Superstar och enbart det gör att jag kan rekommendera denna i Sverige något bortglömda musikal för framtida producenter att ge sig i kast med.


Rekommenderas väldigt varmt till alla som gillar storslagen underhållning och fantastisk musik från en av världens mest kända kompositörer. Här finns allt en bra skolmusikal ska ha och jag är förvånad över att denna eminenta musikal inte sätts upp oftare i landets skolor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar