fredag 29 maj 2020

Hairspray enligt The Shows Must Go On

Hairspray enligt The Shows Must Go on

Var: Hemma (Livestreamad film)
När: 29/5 2020
You cant stop the beat - Hairspray.

Den här musikalen handlar om utsatta gruppers rätt att vara sig själva i 1960 talets USA och den är aktuellare än någonsin vilket gör att den känns som en klockren beskrivning av mycket av det som är fel i dagens värld. Bara det gör denna musikal otroligt sevärd och jag önskar att den kunde sättas upp oftare än den görs.

I Hairspray kämpar en storväxt kvinna, Tracey, för en chans att bli berömd nog att få vara med och dansa i tv i 1960 talets Baltimore och under resans gång upptäcker hon också att afro amerikaner också kämpar för sina rättigheter i en stad som är så segregerad att vita och afro amerikaner inte ens får dansa ihop på skolans baler. 

Dessa båda ingångar gör att musikalen känns både skrämmande aktuell och väldigt nutida trots att den utspelar sig i en tid som har för många likheter med våran tid för att denna musikal ska glömmas bort och avfärdas som inaktuell. Den har definitivt en plats i våra många musikalskolor och eftersom "man inte kan stoppa rytmen" lika lite som man kan stoppa människor från att leva är dess budskap aktuellare och mer träffsäkert än någonsin och definitivt mer aktuellt än jag hoppades att den skulle vara.

Det är trots det svåra ämnet en väldigt glad och positiv musikal med många fantastiska sång och dansnummer som gör en vän av sådana mycket glad. Det är helt klart en musikal som kräver många begåvade dansartister i de olika rollerna och det svänger mest hela tiden på ett väldigt medryckande och underhållande sätt.

Vi behöver ett sådant här lyckopiller i en mörk tid som vår och denna musikal är en av de jag önskar fick chansen att spelas när allt detta Corona elände är över. Vi måste tro på oss själva för att överleva i en hård värld som vår för att citera Cats programmet från Cirkus 2009. Rekommenderas väldigt varmt om ni vill spendera ett par timmar av helgen på en mycket bra och väldigt aktuell musikal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar