söndag 29 mars 2020

Musikal tema Stjärnornas Stjärna

Musikal tema Stjärnornas Stjärna.

Var: TV 4.
När: 28 Mars 2020
These are a few of my favorite things - Sound of Music.

Eftersom David Lindgren är med i årets Stjärnornas Stjärna hade man igår musikal som tema och David var precis lika bra som man kan vänta i Waiving Through A Window från Dear Evan Hansen. Dock hade man kunnat önska sig en låt som är något mer välkänd utanför musikalvärlden men det räckte ändå för att han skulle gå vidare så varför inte ta chansen att sjunga en favoritlåt i TV?

Det enda tråkiga är att det dumma Corona viruset har stoppat all publik i denna typ av tävlingar - Hur kul hade det inte varit att följa en musikalkväll i Stjärnornas Stjärna på plats i studion?

Som vanligt när artister ska sjunga låtar från andra genrer än sina egna får man en väldig blandning med allt från artister som ser ut att höra hemma på musikalscenen till sådana som ser ut att ha hoppat i galen tunna.

Till den första kategorin tillhör definitivt Sound of Music numret My Favorite Thing och det är bra att juryn påpekade att den låten är betydligt svårare än den kan verka eftersom man dels måste lära sig ett hyggligt avancerat dansnummer och dels få till en rad avancerade ord på exakt rätt beat samtidigt som "Barn slänger kuddar på en" som juryn sa. Men det klarade artisten i fråga med beröm godkänt.

Även Jon Henriks (Förra årets Mello vinnare) fick beröm godkänt med sin tolkning av Över Bergen (Följ Din Dröm) från samma musikal även om jag har svårt att se det som en von Trapp låt eftersom det för mig är Abbedissan och nunnornas stora låt.

I den andra ändan finns Grease Lightning från Grease som visserligen var snyggt utfört men inte direkt gav mig rysningar och Can You Feel The Love Tonight från Lejonkungen som alltid har känts som en duett för mig och dessutom hade en kvartett av mycket begåvade barn som bakgrundsunderhållning. Deras dans fick mig att rysa och det tillsammans med att Nano inte tog den plats numret gav honom gjorde att jag tittade mer på barnen än hängde med i hans sång -Vilket aldrig är bra i en musikallåt.

Det dessa och andras låtval visar är hur viktigt det är för en artist som aldrig har gjort musikal förut att hitta en låt som ligger helt rätt för vad de klarar av både röst och rörelsemässigt och jag tycker att expertjuryn missade flera chanser att locka in respektive artist på rätt spår i dessa avseenden.

 Dagens musikalvärld är så bred och så varierad att det alltid borde finnas något låtval som passar varje artist som hand i handske oavsett genre man är van vid och bara för att Grease är en rockmusikal behöver inte Greased Lightning vara ett klockrent val för en rockstjärna då det numret kräver både dansförmåga och höftvrickande i Travolta klass  för att ge mig rysningar.

Men på det hela taget en mycket bra och underhållande kväll och jag håller alla tummar och tassar för att David kan gå hela vägen i denna tävling med tanke på den breda repertoar han har visat att han behärskar i sina musikalroller. Man ska aldrig underskatta en musikalartist i denna typ av tävling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar