onsdag 21 april 2021

Tekniska Museet Moving To Mars

 

Tekniska Museet Moving To Mars

Var: Tekniska Museet, Stockholm.

När: 20/4 2021

I want to make humanity a multiplanetary species – Elon Musk

 

Jag är fortfarande överlycklig över att kunna komma ut på sådana här aktiviteter och en vardag i april är det inga som helst problem med trängsel i kollektivtrafiken och det är nästintill öde på Tekniska Museet. Väldigt bra ur smittsynpunkt alltså.

Huvudanledningen till besöket var museets relativt nya utställning Moving To Mars som tog upp planeten Mars och våra ambitioner att utforska denna och i slutändan bosätta oss där. Det var en mycket intressant utställning som blandade både historiska föremål och upptäckter med nygjorda och på så vis gav besökaren en god insikt i hur Mars har utforskats både historiskt sätt och vad man kan förvänta sig i framtiden.

Jag tyckte om att gå runt och botanisera i utställningen och även intilliggande utställning Megamind var en bra och sevärd utställning som tog upp mycket intressanta saker kring hjärnan och hur man kommer på saker.

Ska man hitta något negativt i utställningen är det att den faktamässigt har några år på nacken i och med att den är lånad från ett museum i England och därför inte har med det allra senaste i utvecklingen. Därför önskar jag att Sveriges kreativa team kunde ha uppdaterat denna med en sektion om vad som hänt på Mars fronten sedan utställningen först skapades och det är en hel del – Nu senast är det helikoptern Inqunitys flygning som är den stora nyheten från den röda planeten.

Men på det hela taget är det en väldigt bra och informativ utställning som rekommenderas varmt till alla rymdnördar där ute. De planerar också ett aktivitetsprogram som tar sin grund i denna utställning när väl sådant kan komma igång igen så ett besök på Tekniska rekommenderas väldigt varmt.

Angående Corona utvecklingen så tänker jag börja skriva om och rekommendera sådant som är öppet igen och det gäller till exempel vissa museer som har liknande regler som affärerna. Med det i minnet bör man naturligtvis anpassa sitt besök och sitt resande dit till vad som är säkert ur ett smittskydsperspektiv. Men vi människor är sociala varelser som behöver komma ut på aktiviteter och känner ni er det minsta otrygga med det är det naturligtvis bäst att stanna hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar