lördag 4 september 2021

The Sound Of Music enligt Stockholms Stadsteater.

The Sound of Music enligt Stockholms Stadsteater.

Var: Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

När: 3/9 2021

Vi tar det hela från början – Do Re Mi.

 

Varje gång jag ser the Sound Of Music (SOM) så tänker jag mycket på hur aktuell denna berättelse är och hur att den känns än mer aktuell nu än när jag såg den första gången i Uppsala. För även om jag hade hoppats att berättelsen om nazisternas övertagande av Österrike 1938 skulle vara en mörk del av historien så känns det som något som skulle kunna hända igen.

Jag har sett SOM i Uppsala, på Intiman förutom denna och varje uppsättning har varit väldigt olika utseendemässigt vilket gläder mig eftersom jag tycker om när man kan presentera samma material på väldigt olika sätt så länge man träffar rätt i hur musikalens känsla ska vara.

Det här är mitt första besök på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen sedan Kulturhusets renovering startade och även om jag är nöjd med det jag har sett av scenteknik och projekteringar så tycker jag att man kunde ha satsat lite mer på de stolar vi i publiken sitter på – Nu känns det som att det är exakt samma stolar vi satt på tidigare och ett byte av dessa hade inte skadat. Man hade också kunnat göra ramperna mer handikappanpassade med ramper och eller ledstänger att hålla sig i när man går i trapporna. Det känns som att man har missat en möjlighet att göra hela stora scen mer tillgänglig vilket är synd.

Men det är skönt att kunna gå och se teater igen även om det är synd att det är så många platser i salongen som är blockerade av Corona skäl. SOM känns dessutom som en väldigt bra välkommen tillbaka in i salongerna musikal eftersom den kombinerar välkända sånger med en oerhört stark och ständigt aktuell berättelse som alla borde se minst en gång.

Omständigheterna har gjort att SOM går på tre ställen denna höst och det är förutom denna Kålle gängets version som går i Göteborg och en uppsättning som går i Malmö. Det innebär att många har chansen att se och beröras av denna berättelse på olika håll i landet vilket är bra även om det är synd att det ska ske samtidigt.

Jag önskar som sagt att alla tar chansen att se denna underbara och väldigt aktuella musikal både för att det är en sådan bra underhållning men också för dess budskap som är tänkvärt på många håll. Ni som tar och får chansen att se denna blir inte besvikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar