söndag 20 juni 2021

In The Heights

 

In The Heights

 

Var: Filmstaden Scandinavia

När: 20/6 2021

New York, New York! – Frank Sinatra.

 

Det här är en överraskande bra film version på en musikal jag gärna skulle se som en scenmusikal då den innehåller väldigt många bra och underhållande dansnummer. Berättelsen som sådan är också fin och bygger på en grupp människor som bor i ett slitet område i Washington Heights (Därav titeln) i Manhattans övre delar i New York.

I denna stadsdel möter vi många människor som har ”små drömmar” om att få ihop vardagen och kanske ta ett eller två kliv upp på livets karriärsstege. Detta blir inte lättare av att det under denna musikals gång är rekordvärme i New York och att det också råkar bli ett stort strömavbrott som ställer till det ytterligare för stadens invånare.

Det känns på så vis som en modern dansmusikal version av RENT som också följer några New York bor på livets skuggsida och som också kämpar med att få vardagens kneg att gå ihop. Man blinkar också till en av mina favoritmusikaler West Side Story (Ett område som ligger ganska nära denna films Washington Heights.) på ett par ställen vilket jag älskar.

Ska man klaga på något är det möjligen att någon som inte är särskilt bra på att spanska ibland har svårt att hänga med i vad alla de olika spanska uttryck denna films karaktärer slänger sig med betyder även om det sätter en fin och lokal prägel på miljön som sådan. Är filmens huvudspråk engelska kan jag nog önska mig att man håller sig till detta språk i majoriteten av filmens repliker för förståelsens skull.

Men det är på det hela taget en väldigt varm och fin film som är perfekt för alla oss som älskar dans musikaler och även passar alla som vill ha en varm och kärleksfull berättelse om samhörighet i ett samhälle präglat av små livsvillkor och stora drömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar