söndag 15 augusti 2021

Diggiloo 2021

 

Diggiloo 2021

Var: Ulriksdals slott, Stockholm

När: 14/8 2021

Och jag ville gärna önska, åt alla gyllene skor! – Diggiloo, diggiley

 

Diggiloo samlar några av sveriges bästa artister för en 3 timmar lång konsert på ett antal orter runt om i Sverige varje sommar och när det nu är dags att återse konceptet efter förra årets pandemi uppehåll är det med ett extra varmt hjärta man sätter sig på plats i publikhavet.

Det bjuds på en god blandning artister med allt från David och Kristina Lindgren, via Per Andersson till Sarah Dawn Finer och årets nykomling Tusse som vann melodifestivalen i år. Det blir därför en högklassig blandning av fantastiska solonummer och magiska ensemblenummer som värmer hjärtat.

För mig som är musikalmaskot var det roliga inslagen en sång från årets China musikal Saterday Night Fever med David och Kristina Lindgren i två av huvudrollerna samt några låtar från Jersey Boys. Det bjöds också på ett fantastiskt Astrid Lindgren medley och det avslutande melodifestivalmedleyt gick heller inte av för hackor. Jag uppskattade också att Galenskaparna och After Shave kom med på ett hörn i form av Det ska va gött at leva från Macken filmen.

Ska man hitta något mindre bra så var det att var ganska dåligt med skyltar på väg dit och att området inte var avspärrat tidigare på dagen. Som det blev nu fick ordningsvakterna köra ut alla som hade hittat in på området redan vilket inte kändes bra. Dessutom tyckte jag att showens längd på 2 gånger 1 och en halv timma kanske var i längsta laget för en utomhuskonsert en augustikväll även om det som var höll intresset uppe väldigt väl. Efter konserten blev det dessutom rätt besvärligt att hitta ut från området och tillbaka till kollektivtrafiken på grund av att det saknades både skyltar och belysning på delar av gångbanan. Allt detta hade arrangörerna kunnat göra bättre.

Men bortsett från det är ändå slutresultatet att vi fick njuta av närmare 3 timmars fantastisk underhållning med en bred blandning av den bästa live underhållningen Sverige har att erbjuda vilket inte går av för hackor även om jag gärna hade önskat mig ett tydligare inslag av sammanhållande berättelse mellan numren.

Får ni chansen att se detta så gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar