tisdag 3 augusti 2021

Disneys Jungle Cruise

 

Disneys Jungle Cruise

Var: Filmstaden Scandinavia

När: 2/8 2021

Borg? Sounds a bit Swedish – Star Trek First Contact.

 

Det här är Disneys filmvariant av en klassisk ride på Walt Disney World på samma sätt som Pirates Of The Carribian är en filmvariant av en annan klassisk WDW ride. Det är därför inte så konstigt att denna film i mångt och mycket känns som en uppdaterad variant av just denna film.

Jungle Cruise är en klassisk äventyrsfilm som med mycket humor och ”dåliga skämt” för tittarna från Londons upptäckarklubb till Amazonas djungel någon gång under det första världskriget där huvudpersonen får möta allt från skeppare av guidebåtar till infödda med aptit för exotiska köttprodukter.

Med det i räkne minnet fruktade jag att det kunde bli en exposé av antika stereotyper kring allt från tyska soldaters uppförande till sydamerikanska urinvånares dito och i viss mån är det vad filmen är – Fast i ett modernt nutida utförande. För denna film fyller i alla boxar som en modern äventyrsfilm ska fylla i med allt från en självständig ”klarar allt” kvinna, via hennes bror som knappt kan gå ut utan ett helt batteri av väskor till djungelns människor som inte alls visar sig vara som de förväntas vara.

Det är nästan som att man har slagit över och blivit stereotypt fast åt andra hållet och det är egentligen filmens enda nackdel. Det hade trots allt varit lite kul om Disney hade kunnat unna sig att göra en äventyrsfilm som inte fyller i alla boxar för hur en modern aktion film ”ska vara” även om man inte hade behövt gått hela varvet runt och gjort en Pirates kopia heller.

Men det är trots allt en bra och modern variant av den klassiska äventyrsfilmen och har dessutom den fördelen att det är för biograferna ett helt nytt koncept som passar de flesta i målgruppen. Man får det man förväntar sig och man får många tillfällen att skratta vilket är ett måste i denna typ av filmer. Därför rekommenderar jag denna film till alla som vill njuta av en god actionkomedi i sensommarvärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar