söndag 22 augusti 2021

Spirit vild och fri tagning 2

 Spirit vild och fri tagning 2

Var: Filmstaden Scandinavia, Solna
När: 22/8 2021
Var modig fru forturna! - Spirit.

Det jag gillar med den här filmen är att den förutom att vara en bra familjefilm om både stalltjejer och hästar dessutom innehåller nog många sångnummer för att kunna vara en musikalfilm. Det som sjungs är dessutom bra och för historien väldigt passande musikaliskt och textmässigt.

Det är dessutom en bra och väldigt modern berättelse med en stark och självständig häst tjej vars mamma var en begåvad ryttare av rang i huvudrollen. Hon har också en bra och för målgruppen passande svaghet i sin förmåga att ställa till olyckor för både sig själv och sin familj vilket gör att många kan känna igen sig i denna karaktär.

Dessutom träffar hon en duo med hästtjejer i sin egen ålder vilket gör mycket för filmens bästa vänner tema även om det kanske går lite för fort och oproblematiskt för att fungera i verkligheten. Men detta är trots allt en saga värdig vilken av Disneys många prinsess filmer som helst.

Jag brukar normalt sätt inte gilla att man översätter namn i filmer och serier men är nog beredd att göra ett undantag i detta fall då trion av hästjejer har namn som börjar på P A och L vilket på engelska blir PAL - Vänner. Så här hade man möjligen kunnat tänka sig namn på tjejerna som bildar VÄN så att denna koppling blir tydlig för den yngsta publiken som ännu inte är så bra på engelska.

Men i övrigt är detta en jättebra film som jag uppskattar mycket både som familjefilm och som musikal dito. Det bekräftar återigen att många av barn och familje filmerna också är mer än sevärda för oss vuxna bio besökare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar