söndag 8 augusti 2021

OS 2020 (egentligen 2021) i Tokyo

 OS 2020 (Egentligen 2021) i Tokyo.

Var: Viasat+ och Kanal 5 och 9 om man nu inte är i Tokyo.
När: 23/7 till 8/8 2021.
Är det det här du kallar kärlek, då vill jag inte vara med! - Är det det här du kallar kärlek.

OS innebär alltid en högtidsstund för oss som tycker att sport på TV är en skön avkoppling. Det brukar bli många timmars tittande framför TVn och så även denna gång. Det är också kul att kunna följa med i alla de små sporter man normalt sätt inte får se i TV.

Rent sportsligt kan man väl säga att det gick hyggligt för Sverige med 3 guld och 6 eller 7 silver medaljer. men det tog lång tid innan den första medaljen kom vilket gjorde att den första halvan av detta OS var fyllt av besvikelser och hade många "stolpe ut" tillfällen för de blågula deltagarna.

Men den andra halvan var desto roligare och man unnar verkligen medaljerna till både diskuskastarna, Stavhopparen och hopplandslaget för de var verkligen förtjänta av dem. Men i övrigt var det rätt tunnsått och hade inte Sarah Sjöström räddat en silver medalj i sista stund hade nog simningarna känts som en besvikelse.

Men den största prövningen i detta OS var de ständiga och på gränsen till absurt många reklamavbrotten som Discovery+ försåg oss med. Det gjorde att mindre sporter med reklamavbrott ofta blev hart när omöjliga att se om de ens kom med i linjär TV - Det är svårt att täcka allt ett OS har att erbjuda med bara två kanaler.

Jag fick nästan känslan av att hela OS gick ut på att göra oss som tittar på linjär TV så förbenat trötta på reklamen att vi gladeligen hostar upp en Discovery+ prenumeration bara för att slippa eländet. Det blev dessutom inte bättre av att man gömde mycket av upp och ner snack bakom denna betalvägg.

På denna front behövs det en rejäl uppryckning till nästa OS och dessutom behöver man ha minst en linjär TV kanal till för att kunna visa allt ett sommar OS har att erbjuda - Två TV kanaler räcker helt enkelt inte med när det är ett halvt dussin sporter igång samtidigt. Det blev inte bättre av att man ibland valde att lägga avslutningen av en TV sänd sport bakom betalväggen när något annat dök upp som man hellre ville sända i TV.

Ska det fortsätta så här kommer man att skrämma bort många tittare från både Discovery+ linjär TV kanaler och dess streamning tjänst - För totalt sätt var detta ett försök att göra tittarna så reklamtrötta som möjligt.

Det ända som sköttes någorlunda bra var väl lagsporterna och vissa huvudsändningar utan reklamavbrott som gick att titta på en längre stund - Allt annat var icke godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar